13. helmikuuta 2010

Esipuhe.

Blogeja Internetissä piisaa, mutta ainahan niitä mahtuu yksi lisää. Varsinkin yksi uusi suomalainen cosplay-blogi, näitä ei ainakaan ole liikaa. Tämä mielipide tosin tulee hävyttömältä blogistalkkaajalta, joten tiedä sitten.

Joka tapauksessa, tervetuloa Todellisuuspakoa ompeluhuoneessa -blogiin. Tarkoituksena olisi tarjota kaikenmoista cosplay-aiheista läpätystä, mm. erinäköisiä jaaritteluja cosplaysta yleisesti, tohkeiluja, henkilökohtaista tuskailua ja prosessikuvia, conikertomuksia jne jne jne. Toivon mukaan sisältö jaksaa kiinnostaa, pyrin ainakin pitämään blogia jota itse jaksaisin lukea. Kannustan kovasti lukijoita myös kommentoimaan, varsinkin jos ottaa päähän väärä mielipiteeni.

Lienee myös kohteliasta esitellä itseni, koska tarkoitus ei ole olla anonyymi narisija. Näppiksen takana istuu siis Iris, 24-vuotias tuleva vaatetusompelija Jyväskylästä. Cosplay on kuulunut elämänsyöjiini vuodesta 2003, eli tällä kirjoittamalla "ura" alkaa kolkutella seitsemää vuotta. Olen harrastellut myös cosplay-kisaamista ahkerasti vuosien saatossa, ja olin toinen puolikas Suomen ensimmäisestä World Cosplay Summit -joukkueesta vuonna 2009 (toinen puolikas oli kotirakastajani Arttu, jonka sain houkuteltua harrastuksen pariin lupauksilla samppanjasta ja vaahtokarkeista). Lisäksi olen ollut tuomarina muutamissa cosplay-kisoissa vuosien saatossa, nykyään enenevissä määrin johtuen siitä etten oikein jaksa/kehtaa kilpailla enää niin paljon mutta meiningeissä on mukava silti olla mukana.

Silloin kun en pukeudu hassuihin vaatteisiin, opiskelen vaatetusompelijaksi ja työskentelen reilun kaupan erikoisliikkeessä koska ihmisoikeudet on kiva asia. Lisäksi rustailen käsikirjoituksia, tällä hetkellä lähinnä sarjakuviin, ja julkaistuja tuotoksiani voi lukea Otavan Hokuto Manga vol 2:sta (käsikirjoitus sarjakuvassa Yubitsume) sekä Finnmangan numeroista 3-8 (jatkosarjakuva Koukussa!!). Olen myös melko avoin kaikenlaisille kollaboraatioehdotuksille sarjakuvan puolella, vink vink!

Katsellaan millaiseksi päivitystahti muotoutuu. Toivottavasti ei ainakaan jumahda "postaus per kuukausi"-tasolle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti