23. elokuuta 2011

Fight for your right to be a fucking fatty, eli kuinka päästin irti estoistani ja näytin katkeruuteni


Yhtä aihetta olen vältellyt, ja se on ulkonäköpaineet cosplayssa. Syy välttelylle on se, että näen punaista joka kerta kun aihe tulee esiin. Ja heti sen jälkeen syöksyn jääkaapille.



Cosplayhan on ehkä maailman paskin harrastus naisille, ja erityisesti teinitytöille, jos ajattelee ulkonäköä (ennen kuin uliuli: ukot hiljaa, kaulimella päähän). Aika harva meistä on luonnostaan lattamahainen ja isotissinen, tai täydellisillä kasvonpiirteillä siunattu. On heitäkin, ja onnea vaan teille, mutta valtaosa meistä on kuitenkin päärynänmuotoisia persjalkaisia, eikä vartalon perusmuotoon auta mikään nälkäkuuri tai kuntoiluklubi (tai no, edellinen voi auttaakin, mutta huonolla tuurilla kuolo korjaa ennen kuin perä kutistuu). Leipäuunin levyinen lantio on sitä vaikka voissa paistaisi. Ja oikeastaan kantsiikin paistaa koska sellainen lantio vähän vaatiikin toppausta ja voi on oikeestaan aika terveellistä! Cosplayaajat tiedostavat aika hyvin sen faktan että koskaan ei voi olla yhtä nätti kuin hahmo, koska haluaa myös olla elinkelpoinen yksilö joka voi kävellä kaatumatta eteenpäin tissien painosta tai katkomatta jalkojaan portaissa. Ikävä kyllä aika monet muut eivät tätä ole hyväksyneet, ja siksi aina tekeekin mieli lähteä ratkomaan kivespusseja ja muksimaan tissejä kun törmää näihin empatianjättiläisiin, jotka haluavat kieltää kaikilta läskiperseiltä cosplayaamisen. Kiva kai se on kenen tahansa lukea että "onpa lihava hyi, sais cosplayata vaan sitä isoperseistä koulutyttöö eikä ketään muuta".



Yksi hirveän yleinen ja vallitseva viehätys cosplayssa on se samanhenkisten kanssa hengaaminen ja hyväksytyksi tuleminen, koska sitä ei arkielämässä vältsysti tapahdu. Hassua, koska minusta kai koko harrastus on ihan samaa paskaa kuin yläaste, paitsi että cosplayhommissa opettajat pukeutuu paljastavammin ja bailaavat aamuun asti eikä kukaan pakota laskemaan kuinka monta lehmää pellolla on jos mustat lehmät on X ja laikukkaat Y. Samaa paskaa muuten. Toiset haukkuu läskiksi, yhdet on kingejä (tai ainakin kuvittelevat niin), toiset on luusereita, ja aina ne kaikkein vanhimmat facepalmaavat nuorimmille samalla kun kuvittelevat olevanssa supercooleja (sillä erotuksella että cosplaypiirien vanhimmat ON supercooleja, duh). Joten millä hiton tavalla tämä on terve ympäristö nuorelle, joka ei kehtaa edes ostaa rintaliivejä kaupasta?



Minua vaan ottaa niin paljon päähän cosplayn vuoksi laihduttaminen. Cosplayn. Maailman turhimman asian vuoksi. Onhan se toki hienoa jos joku saa ylipainoa pudotettua motivaattorinaan cosplay, mutta ei sen laihduttamisen pitäisi tapahtua minkään noin hölmön asian vuoksi. Ei se ole itseisarvo että on laihempi. Itseasiassa monen ihmisen terveydelle varmaan taitaa olla parempi että on vähän hyllyvä pylly ja pehmeä keissi. Kaikissa meissä ei asu laiha ihminen, jotkut meistä vaan on tehty keräämään ihon alle talvivarastoa kuin karhut. Toiset taas ovat teflonia ja rasva vaan liukuu päältä, tarttumatta mihinkään. Kummallekaan ei mahda mitään. Voit syödä kaiken maailman inkiväärin ja atkinseilla vaikka kuinka, mutta alusvaatemallilta näyttäminen vaatii myös geeniarpajaisissa voittamista, ja niitä arvontoja ei tehdä joka ilta klo 21.



Ihanimpia asioita joita olen kuullut on kun eräs kaverini totesi että miksi hän koko ajan yrittäisi laihduttaa ja kytätä syömisiään kun ruoka on vaan niin hyvää ja siitä tulee hyvä mieli, ja jos on sitten jonkun mielestä ällö niin olkoon. Nuori, normaalipainoinen nainen päästi irti ja oli onnellinen. Ja edelleen normaalipainoinen.




En yritä edes sanoa että cosplayaajat, tunkekaa keksejä suuhunne, vaan lähinnä että cosplay on kuin petrimalja täynnä syömishäiriöbakteereja, ja minua vähän karmii kuulla conia edeltävistä paastoista ja cosplaykeskeisestä laihduttamisesta koska "haluan laihduttaa että näyttäisin hyvältä hahmona X" alkaa hipoa thinspirationia. Paremmalta kuulostaisi "whoooaaa hahmolla X on törkeen hyvä hemoglobiini, mäki alan syödä järkevästi että saan tollaset hemoarvot!" Toisaalta, animutytöt syö vain kakkua ja keksejä koska ne ovat mielikuvitushahmoja jotka syövät ja kakkaavat pikseleitä, eikä niiden ruokavalio ole mitennkään esimerkillinen.




Että niin. Laihdutus laihuuden vuoksi ja siitä jatkaen cosplayn vuoksi on minusta hölmöä ja surullista. Ruoka on hyvvää. Ei haittaa vaikka et ole täydellinen.


mut kaikkien miesten pitäs kyl näyttää tältä

13 kommenttia:

  1. Rakastan! ♥ Fully agree with you girl!

    Ihanaa, että joku kirjoittaa aiheesta. Saa nimittäin näkemään allekirjoittaneenkin punaista tämä kyseinen aihe.

    Kiitos!

    VastaaPoista
  2. oon aina ihaillut cosplay harrastusta, mutta tuo on sen synkkä puoli :/ hyvä kun kirjoitat siitä :>


    heh, loppukevennys <3 me like

    VastaaPoista
  3. Rakastan kyllä tapaasi kirjoittaa asioista juuri niin kuin ne ovat. Paljon tiukkaa asiaa hyvällä rölläyksellä. <3 Olen joskus surulla kuunnellut, kun muhkumpi tyyppi on murheissaan puhunut siitä, ettei voi cossata yhtään mitään, kun on tän ja tän kokoinen ja/tai mallinen. Olen yrittänyt hokea sitä, ettei sillä ole mitään väliä, mutta saanut vastauksen, että kun se ei näyttäisi hyvältä/ tulee ahdistus noiden nuorten ja kauniiden seassa/ en mä vaan sovi sellaiseen/ on liian perfektionistinen ja oma kropanmalli ei sovi vaan kuvaan.

    Hyvä juttu, että otit kissan pöydälle, vaikka olet vältellyt asiaa. Oon aina katsonut sinua siinä mielessä ylöspäin, kun pistät ihan mitä tahansa päällesi, olet päästänyt irti (omia sanoja lainataksesi)ja cossaat juuri sitä mitä haluat, kun moni muu tuskailee sen kanssa voiko ja pystyykö. Allekirjoittanut mukaanlukien.

    Jotain muutakin piti sanoa, mutta ajatus karkasi. Ehkä palanen myöhemmin.

    VastaaPoista
  4. Tämä on kyllä täyttä asiaa. Itse en viitsi cossata koska juurikin iso perse ja rumat jalat. Mutta myös toisaalta haluaisin cossata mutta en vaan saa aikaseks tehä asua koska masentaa. Itse ihailen sun tyyliä löytää hahmoista uusia puolia juurikin siksi kun anime yms hahmot on pieniä ja hyvältä näyttää normaalissakin koossa :). Tsemppiä sinne, älä laihduta cosplayta varten vaan oman hyvinvointis takii :).

    VastaaPoista
  5. Eräältä kuvalaudalta spotattu blogi tässä myös paras kommentti pastettuna:
    Katoin ensiks, että tää on joku parodia läskeistä cossajista, mutta ei, kyllä toi ihan tosissaan taitaa valittaa. Miten joku voi olla noin tyhmä ja katkera. Sillä ei ole mitään tekemistä asian kanssa, jos cosplayaajaa itseään ei lihavuus haittaa, kun ketään ei nyt vaan kiinnosta kattella sellasia lihavuoria.

    Syö vähemmän, liiku enemmän; jos et laihdu, onnea, olet keksinyt loppumattoman energian lähteen.

    VastaaPoista
  6. Kiitos kaikille kommenteista, mutta erityisesti viimeisimmälle Anonyymille. Toi kommentti on kuin sadetta hääpäivänäni, tai ilmainen matka kun olen jo maksanut. Brb, calling Alanis Morissette

    VastaaPoista
  7. Hyviä pointteja. Mutta totuushan on se että kukaan ei mielellään katso lihavia cossaajia. Ei siinä, tärkeintä on että itsellä on hauskaa, mutta tosiasioita ei voi kukaan kiistää.

    VastaaPoista
  8. Anonyymi,
    Kiitos! Niin, _tosi_asioita ei todellakaan voi kiistää, siinä olet oikeassa.
    Minulla on tähän lihavien katseluun kaikille oikein näppärä ratkaisu, joka on opittu Afrikan alkuihmisiltä, ja se on siirtynyt suvussani tuhansien vuosien ajan perimätietona: Laita silmät kiinni.

    VastaaPoista
  9. Jotenkin ironista, että lihavuuden puolustaja käyttää sarkasmissaan juuri afrikkalaisia ihmisiä.

    Ei mitään omaatuntoa jäljellä...

    Menehän nyt mussuttamaan niitä kakkujasi, äläkä enää koskaan tule ämmä mihinkään ihmisten ilmoille.

    VastaaPoista
  10. Ajattelin pyytää anteeksi eilen kirjoittamaa kommenttiani. En mene enempää omiin syihini, jotka saivat minut kirjoittamaan noin vihaisesti, mutta no... anteeksi.

    VastaaPoista
  11. Tykkään tästä sun blogistas varmaan näistä cossi blogeista juuri tämän takia kaikista eniten. Kirjoituksesi ovat niin aitoja ja ovat muutakin kuin lakonista keskustelua pukujen teosta ja niiden teknisistä toteutuksista. Näissä on sanomaa ja mielipiteitä, kurkistuksia pintaa syvemmälle ihmiseen ja sen takia näihin on niin helppo samaistua ja saada jotain ajatuksia näistä. Puhut asiaa, olet mahti cossari ja tykkään niin kovasti puvuistasi.

    -X-

    VastaaPoista