28. heinäkuuta 2012

World Cosplay Summit 2012 on alkanut!

Ihanat Elina ja Maiju ovat lähteneet maailmalle edustamaan meitä kaikkia! Olen tietenkin seurannut silmä kovana kaikkia mahdollisia some-kanavia joita pitkin tietoa tihkuu, ja ajattelin jakaa kanssanne parhaat mestat jotta muutkin voivat seurata!

Twitterin puolella kannata seurata @cosplay_summit :in  ja @Lumis_mirage :n twiittejä. Edellinen on WCS:n oma virallinen tötteri, ja jälkimmäinen Saksan järjestäjän ja vuoden '09 ja '11 edustajan, superihanan Iriksen tötsäke. Iris tuuttaa koko ajan kuvia ja tietoa, aina kun vain saa wi-fistä kiinni.
Näiden lisäksi kannattaa seurata hashtageja #wcs2012 ja #wcs, jälkimmäisen puolella tosin voi tulla paljon kaikenlaisiin muihin world championshipeihin liittyviä juttuja. Mutta kyllä sieltä cosplaytakin välillä tulee!

Facebookissa joukkueiden omat fb-sivut sekä World Cosplay Summitin sivu päivittyvät aina pikkuhiljaa, pistä vaikka hakuun WCS Team -maa- 2012, niin yleensä löytyy se maa mitä haluat katsella. USA on ollut suht aktiivinen myös parin viimeisen päivän aikana, joten sieltä voi jotain tihkua.

Tähän mennessä tapahtunutta: Suomen joukkue saapuivat perjantaina Nagoyaan, jossa he tapasivat lentokentällä Frankfurtista lentäneet Saksan, Tanskan ja Espanjan. Päivä taisi mennä pääasiassa muiden joukkueiden moikkailuun ja tutustumiseen, ja illalla yhteisiin syöminkeihin. Nyt lauantaina alkoi tositoimet, ja koko valtava 20:n joukkueen konkkaronkka matkasi Nagoyan lentokentälle eli Centrairille, jossa oli pieni lavaesiintyminen ja poseeraussessiot (näistä huimasti kuvia Saksan Iriksen Twitterissä!). Elinalla ja Maijulla oli päällään Utena-pukunsa, muuten!

Alkuillasta oli vuorossa jo yllättävän aikaisessa vaiheessa suoritettu esiintymisjärjestyksen arvonta itse championship-kisaa varten. Yleensä tämä on tullut edes vähän myöhemmin viikolla, mutta nyt hoidettiin näköjään heti pois alta. Tiukassa arvonnassa Suomella kävi vähän köpsösti, ja esiintymisnumeroksi tuli 1. Suomi siis kipaisee lavalle heti ekana, eli ainakaan ei tarvitse jännittää omaa vuoroa kamalan kauan!

Tänä vuonna championship-finaalista osa näytetään suorana televisiossa (aiemmin kisa on näytetty vasta jälkikäteen), ja viisi joukkuetta saavat kunnian olla livelähetyksessä. Tämän kunnian saivat ilmeisesti esivalitut Ranska, Thaimaa, Italia, Brasilia ja Japani, eli viime vuosien voittajat sekä kärjen ulkopuolella, mutta sen tuntumassa vuosikaudet roikkunut Thaimaa.

Juuri tällä hetkellä urheat kisaajamme taitavat olla tervetuliaisjuhlissa, joten mitään uutta ei kuulu (koska kaikilla lienee kova ruokatankkaus päällä). Paras aika päivityksille on aamusta, sieltä klo 3 Suomen aikaa alkaen tänne iltapäivälle asti. Taitaa ainakin itselläni olla edessä hyvin aikaansaamattomat aamut seuraavan viikon ajan, kun pitää ajan koko ajan kyttäillä...

EDIT: Ja CFT:n blogissa myös viralliset kuulumiset! Seuratkaa sitä! http://blog.cft.fi !

2 kommenttia:

  1. Niin hienoa, että laitoit noita muille löydettäväksi! Arvostan! En vielä ole itse kuullut mitään siitä mistä päin nettiä livestreamataan itse kisaa, toivottavasti nyt edes tänä vuonna streamataan! Mikäli joku tietää jotain niin arvostaisin potenssiin tuhat. (IRCissä varmaan taas kisakatsomo, kanava varmaan sama kuin ennenkin?)

    VastaaPoista
  2. Yumi, virallista streamia ei tule, mutta epävirallisia metsästetään... :) Linkkaan sitä varmaan ympäriinsä jos innostukseltani muistan, ja irkissä sit varmaan ainakin huutelen (sama kanava, kyl!). Jos ei muuten niin varmaan sit noi Iris ja muut päivittää ainaskin väliaikatietoja, toissavuosi mentiin pelkästään sillä että eräs aussi kertoi yleisöstä käsin mitä esityksissä tapahtui. :D

    VastaaPoista