11. heinäkuuta 2010

Pikkunäpräystä

Nnngh, tämä kuumuus! Harkitsen tässä muuttoa Lappiin koska helle ei sovi minulle. Onneksi huomenna pienen töissäpyörähtämisen jälkeen suuntaamme möksäilemään pariksi päiväksi. Ennustan että keskiviikkona näytän animuzombilta ryppyisen ihoni kanssa, koska en ajatellut nousta järvestä pariin päivään.

Mutta! Kuumuudesta johtuu myös se että asuntomme on karmiva pätsi ja jouduin pakenemaan viileään makuuhuoneeseen Buffy-DVD:eiden ja läppärin kanssa. Erinomainen mahdollisuus kirjoittaa hieman Thagen propeista, joista Wepi jo kyselikin.Thagellahan on siis kirjansa, eli Librum Vespera, sekä Poison Pink (tai Eternal Poison), jonka mukaan koko peli on nimetty. En ole hirveä proppien ystävä, johtuen lähinnä siitä että narikoiden ja ihmisjoukkojen kanssa säätäminen alkaa ottaa päähän hyvin pian. Nämä kaksi pientä proppia totesin kuitenkin sekä oleellisiksi EuroCosplay-esitykselleni että helpoiksi kantaa mukana. Yksi syy tähän on tämä:Kirja ei ole ihan yhtä paksu kuin Pink, mutta pääasiassa tarkoitus olikin saada propit jotenkin yhdistettyä eikä niinkään piilottaa Pinkiä. Homma toimi hyvin, kirja kulki kangaskassissa ja kun jouduin kantamaan sitä kädessä, Pink meni sisälle kivasti.

Librum Vesperanihan on tosiaan ihan alusta alkaen tehty itse. Artulla sattuu olemaan alan koulutus, joten yhdistimme voimamme. Artulta tämä tosin vaati vain sen että istui takapuolellaan ja kertoi mitä tehdä seuraavaksi... Ainoastaan kerran pyysin liimausapua koska jouduin itse töihin ja liiman piti kuivua iltaan mennessä.
Kirjani sisään on piilotettu Disco Ensemblen Miikka


Kirjan teko on suhteellisen pitkä prosessi, joten tähän entryyn ei mahdu tutoriaalia. Veikkaisin tosin että joku muukin on siitä joskus tutoriaalin tehnyt, joten googlailemalla varmaan löytyy. Sen voin sanoa että hankalaa se ei ole, vähän työlästä vain, ja Eri-keeperiä kuluu. Ihan päivässä kirjaa ei myöskään sido, koska liiman pitää kuivua kunnolla työvaiheiden välissä. Voin myös sanoa sen, että jos haluatte tehdä tuollaisen salalokeron kirjaan, niin se on ihan uskomatonta persettä koska paperi on yllättävän jytkyä tavaraa. Hinkutin tuota reikää useamman tunnin putkeen, ja käsi oli sen jälkeen ns. paskana.

Koristeet Librumissani ovatkin sitten kotoisaa Cernitiä (tuo kiekula kannessa), lukunauhaa sekä itselleni aivan uudella tavalla valamalla.Poison Pinkiin käytin askartelukaupasta ostettua pisaranmuotoista muovimunaa, ilmakuivuvaa massaa sekä kuumaliimasta valettuja alastomia naisia. Käytin valamisessa tätä tutoriaalia, jonka löysin Cosplay.comin foorumilta joskus menneisyydessä.


Näillä tehdään naisia


Tutoriaali käytti savea jota ei koveteta, joten mallikappaleet tuhoutuvat muottia tehdessä. Itse totesin että eff that noise ja pyöräytin alkuperäiset Cernitistä. Tarkoitushan on saada alkuperäiset ulos kipsimuotista helposti tuhoamatta muottia samalla, ja kova Cernit ei sinänsä ole erityisen hyvä tähän. Itseasiassa tuhosin ihan pikkaisen muottiani kun jouduin kaivertamaan alkuperäistä naista kipsin keskeltä, mutta kyllä se sieltä tuli menemättä aivan pilalle. Librum Vesperaan tulleet reunakoristeet taas tulivat ulos oikein mainiosti, koska paistoin Cernitiä hyvin vähän aikaa jolloin se jäi hyvin joustavaksi. Tässä voinee trial-and-error-hengessä kokeille eri materiaaleja, itse nyt vaan tykkään Cernitistä.


Alkuperäinen nainen ja mittasuhdetta antava lankarulla


Hyvänä vinkkinä voin sanoa että jos vain mahdollista, kannattaa käyttää sellaista isoa liimapyssyä. Tuolla kuvassa oleva pieni pyssy on huijausta, tein suurimman osan valamisesta isolla pyssyllä. Yksi ainoa syy: isosta pyssystä tulee enemmän liimaa. Tässä hommassa ei voi lirittää pikkasen, sitä liimaa on tuuttava kerralla rutkasti. Tasaisin lopputulos tulee jos pystyy pitämään pyssyn paikallaan koko ajan ja täyttämään muotin siitä. Käytännössä omista muoteistani tätä pystyi käyttämään ainoastaan noiden jalokivien kanssa, mutta muiden kanssa liikuin HYVIN hitaasti jotta muotti ehtii täyttyä. Muuten tulee epätasaista jälkeä.

Kuumaliima kuivuu ihanan nopeasti, joten juttuja ehtii tehdä tunnissa vaikka kuinka. Ei mene aikaakaan kun muotissa oleva liima on kuivunut, ja voi valaa seuraavan. Ja sitä odotellessa ehtii sitten mattopuukon kanssa vähän silottelemaan reunoja, koska liimarihmat ei ole erityisen nättejä.

Sitten se persein osa: kuumaliimassa ei pysy liima. Sain vihdoin kontaktiliimalla läntättyä naiset Poison Pinkin kylkeen, mutta aikansa siinä meni että sain ne pysymään. Tuskastuttavaa.

Oli oikein hauska pitkästä aikaa askarrella tällaisia juttuja, tuppaan keskittymään aina vähän enemmän ompelupuolelle ja jätän ei-kisapukujen propit sun muut Artulle. Hauska projekti, vaikka kiire meinasikin tulla koska olen derp derp tyhmä. Tuota kuumaliimavalamista tekee mieli kokeilla uudelleenkin, oli miellyttävän nopeaa touhua ja kivaa näpräämistä.

Tällä hetkellä minulla on jokin järkyttävä cosplayhinku joka iskee tietenkin aina silloin kun ei ole coneja näkyvissä ja voisi tehdä muitakin juttuja (kuten niitä kahta hametta jotka odottavat puolivalmiina ompeluhuoneessani...). Blää. Olin niin epätoivoinen että kävin AnimeCharacterDatabasessa, ja nauroin itseni kipeäksi vaihtoehdoille. Female Adult -haku puskee ruudun täyteen hentsuhahmoja jos ei hoksaa filtteröidä niitä. Filtteröinnin jälkeen hävisi 20 sivua ja löytyi jopa ihan potentiaalisia hahmoja ja vielä parempaa, uusia sarjoja katsottavaksi! Tästä lähtee. Mutta jospa ensin tekisin ne hameet valmiiksi...

1 kommentti:

  1. Aaa, että tällaista! Kiitoksia jakamisesta, on aina kovin valaisevaa nähdä muiden work in progress -kuvia. Olen itsekin käynyt koulun kautta kirjansidontakurssin ja pitkään miettinyt, voisiko sieltä saatuja oppeja hyödyntää jossain puvussa - näköjään voi. :D

    VastaaPoista