29. elokuuta 2010

Hiljaisuuden rikkomista, ei sen kummempaa

Jopas on taas aika lentänyt ilman kirjoitteluja. Johtunee siitä että olen keskittynyt viime aikoina kaikkeen muuhun paitsi cosplayjuttuihin, ja syksyn puvut ovat edistyneet tasan sen verran että olen leikannut yhden puvun kankaat ja tehnyt alushameen melkein valmiiksi (mikä ei ole saavutus kun siinä on kaksi saumaa ja kaksi käännettä). Tosin eikohän tämä touhu kohta ala nopeutua, sillä ne puvut pitäisi saada valmiiksi Kirjamessuille, viimeistään Jpopconiin, ja vaikka olenkin ihan suht nopsakka ompelija, en usko saavani nahkatakkia aikaiseksi missään parissa illassa kun koulussa ja töissäkin pitäisi käydä.

Koulusta puheenollen, opiskelen siis vaatetusompelijaksi ja kevätlukukaudella olisi edessä opinnäyte. Koska olen tämmöinen (=suuruudenhullu), haluaisin tehdä kyseisenä työnä cosplay-puvun. Kaipailisin siis keskisuomalaista harrastajaa, joka haluaisi mittojen mukaan tehdyn laadukkaan cosplay-puvun ensi kesän conirientoihin! Hintahaarukka määräytyy puvun mallin mukaan, ja asiakkaan tulisi päästä sovitukseen Jyväskylään muutaman kerran ensi talvena/alkukeväästä. Opinnäytteeksi en ikävä kyllä tee crossplay-pukuja, koska vaatetusompelijat keskittyvät nimenomaan naistenvaatteisiin. Bootcoverit kuuluvat asuun tarvittaessa, mutta peruukin muotoilusta täytyy neuvotella. Yhteyttä voi ottaa sähköpostitse, iris.ronkko [ at ] gmail.com.

Pari viikkoa sitten kävin vähän Helsingissä miittailemassa! Tuli kutsu animublogimiittiin ja koska satuin olemaan varoissani sillä hetkellä, päätin tehdä kreisin yhden päivän pikareissun etelään. Olisihan sitä voinut jonnekin mennä yöksi mutten tykkää olla vaivaksi enkä halunnut tuhlata sunnuntaita matkailuun.
Varasin pari tuntia luppoaikaa Helsingissä kiertelyyn, joista viimeinen tunti menikin ihan ajantappamiseksi. Olinkin sitten komeasti ensimmäisenä miittipaikalla, ehheh. Oikein tyytyväinen olin siihen että lähdin, koska oli varsin kiva nähdä uusia naamoja blogien takaa, sekä tietty ennestään tuttuja turpia. Cosplayväestä paikalla oli lisäkseni vain Ilona, ja olimmekin sinnikkäästi viimeiset miitissä madun kera! Tätä piti juhlia kimppakuvalla.Oli kivaa. Vielä kivempaa oli se, että havaitsin yöbussien varustelutason olevan luokkaa luksus löytäessäni paksun tyynyn ja peiton, ja sain näinollen nukuttua koko matkan kotiin. A+.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti