13. marraskuuta 2010

J-popcon, day 1

Huh, heti meinaa aikomus rikkoutua, koska kello lyö kahta ja uni alkais maittaa. Mutta.

Eka conipäivä alkoi haastatteluilla, ensin erääseen cosplaysta kertovaan kouluprojektiin ja sen jälkeen Cosmag-nettilehteen. Cosmag-haastattelu oli hauska, itse rupattelin haastattelijan kanssa aivan ikuisuuden.
Haastattelujen jälkeen meillä oli muutama tunti aikaa ennen conin alkamista, ja lounaan jälkeen vetäydyimme huoneeseen valmistautumaan. Valmistautuminen alkoi pienellä D:-naamalla kun tajusin että neula ja lanka jäi kotiin, ja nappeja pitäisi ommella. Respa pelasti, ja sain napit kolttuuni. Sitten neljäksi alas ja tutustumaan tanskalaiseen conielämään.

Conit on kyllä aika samanlaisia kaikkialla. Jos AnimeNEXT oli aivan sama kuin mikä tahansa suomalainen con, niin J-popcon on vielä enemmän sitää samaa. Samoja pukuja, samanlaista meininkiä. Oli himpasti orpo olo kun kiertelimme Lauran kanssa emmekä oikein tienneet mitä tehdä ja minne mennä. Onneksi aloitusseremonia pelasti, ja kävimme katsastamassa sen. Kuten aivan kaikki muukin täällä, sen pystyy tiivistämään tällä: "tanskaa tanskaa tanskaa höördi jöördi tanskaa our lovely guests tanskaa tanskaa!" Mukana oli hassuja videoita ja vitsejä joista emme tajunneet mitään, sekä pieni judoesitys.

Pienen tauon jälkeen suuntasimme cosplay-tapaamiseen. Kaikki lauantain kisaajat kerättiin yhteen pieneen tilaisuuteen jossa käytiin läpi kisan järjestelyt ja muut ajankohtaiset asiat. Lisää höördi jöördiä, ihkuja tuttuja tanskeja, ja supernälkäisinä syömään.

Ihmeellinen Kööpenhamina. Ravintolat menivät kiinni naurettavan aikaisin, ja ainoa järkevä ravintola jonka löysimme oli kiinalainen. Naureskeltiin että melko monikulttuurista: saksalaiset, singaporelaiset, ranskalainen ja suomalaiset kiinalaisessa ravintolassa Tanskassa. A+! Söimme ja joimme itsemme hassuiksi, sekoitimme henkilökunnan aivan täysin, ja saimme vielä hienon valokuvan porukasta Tivolin valojen edessä. Matkalla hotellille kohtasimme paikallisen bilettäjän joka esitteli meille keilauskenkiään. Olipa kotoisaa.

Bileet jatkuivat hotellihuoneeseen, jossa tuhosimme järjestäjien hankkimia Tuborgeja sekä meidän kossutuliaisemme. Siitä ei enempää, koska lol.

Pahoittelut pikaisesta ja melko informaatioköyhästä päivityksestä, sekä takkuavasta suomesta. Englanti ja unenkaipuu jylläävät. Huomenna pitäisi olla aikaa ennen tuomarointiruljanssia, joten katsotaan saanko vähän kuviakin ladattua. Nyt, hyvää yötä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti